Известие

Collapse
No announcement yet.

Можело значи...

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от Коки Покажи съобщение
    Ама то не е казано, че твоята ги има - все пак Найтролера е с лифт.
    Май така се получава. Не помня кой беше написал в Ланча форума, че в Алфа се вграждат серийно след 99-а година, а моята е декември 99-а, та се ентусиазирах да ги сменям, ама май ще си остана само с мерака.
    Просто се дразня, че дори и с 15 минутно "подгряване", пак са нужни 5 километра да загрее до 90 градуса.
    166 2.4 JTD

Comment

Първоначално публикувано от SoHm Покажи съобщение
      Май така се получава. Не помня кой беше написал в Ланча форума, че в Алфа се вграждат серийно след 99-а година, а моята е декември 99-а, та се ентусиазирах да ги сменям, ама май ще си остана само с мерака.
      Просто се дразня, че дори и с 15 минутно "подгряване", пак са нужни 5 километра да загрее до 90 градуса.
      ми мойта е 2000ната набор пък пак ми трябват няколко км за да загрее
      Alfa Romeo 166 2.4jtd 136hp 2000г. - ex
      Opel Signum 1.9 CDTI 150hp 2006г.

Comment

Ами моята е 2002 г. и не знам да има такива свещи. Значи тоя от Ланча форума греши и няма никакво "подгряване". Затова моторът загрява само в движение или ако го държиш на 2000 оборота. Моята загрява за 1.5-2.5 км в зависимост от студа.
        Alfa Romeo 166 2.4 JTD
        Блог за работа и кариера

sigpic

Comment

Отново се захванах с тоя антифриз и отново не ми се получава.

Основния ми въпрос е как да източа всичките 9 литра антифриз
          Първоначално публикувано от Коки Покажи съобщение
          Откачаш долния маркуч на радиатора - намира се като си с лице към колата, от дясната страна на матора. Разхлабваш скобата с отвертка и дърпаш маркуча.
          Откачих го тоя маркуч, ама не от радиатора а направо от двигателя и както са писали и в други теми буквално го издухах - обърнах струята на прахосмукачката и наврях маркуча в разширителния съд.
          Тоя път изтекоха около шест литра и пак съм далеч от търсените девет литра.
          Тия процедури си ги правя на загряла кола на 90 градуса, демек на отворен термостат. Дайте още някакви акъли как да го изкарам тоя антифриз или да го обявявам за мишън импосибъл.
          Слагам и една снимка за всеки случай да не се окаже, че съм разкачил грешния маркуч (макар че аз виждам само още един и той излиза от термостата).
          Attached Files
          166 2.4 JTD

Comment

а отвърташ ли капачката на казанчето
            alfa 166jtd@super

Comment

Е нали там надувам.
              166 2.4 JTD

Comment

Само малко яснота да внеса за Либрите.

При тях допълнителното загряване е само за въздуха в купето - 700 вата нагревател във въздуховодите (някъде около радиатора за парното, а и за мощността на нагревателя съм сигурен само 90 % ), и няма система с допълнителни подгревни свещи за антифриза.
                Допълнителната система за подгряване е екстра и се заплаща отделно.

И за късмет моята си няма. Клинч и студ мори добитъка.
                Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
                ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001

Comment

за какво служи тоя датчик на термостата та толкова го оскапява и гледам термостата за капата също има датчика а цената е на половина........весело изкарване на новата гадина на всички
                  alfa 166jtd@super

Comment

Първоначално публикувано от genko1982 Покажи съобщение
                    .......весело изкарване на новата гадина на всички
                    Весело и от мене колеги !!!
                    Alfa Romeo is a wonderful way of life!

Comment

Working...
                    X